U bent hier : MijnFinanciën.be » Nieuws » De vakantielening: uw vakantie financieren dankzij een lening op afbetaling

De vakantielening: uw vakantie financieren dankzij een lening op afbetaling

Vakantielening - Lenen om reis te gaan

Bent u dit jaar toevallig het vakantiesalon gaan bezoeken? Indien ja, dan bent u waarschijnlijk terug thuis gekomen met uw hoofd vol wondermooie beelden, projecten en ideeën. Dankzij de vakantielening kan u uw dromen verwezenlijken en uw vakantie voor u en uw gezin eenvoudig financieren.

De vakantielening : een lening op afbetaling zonder voorwerp

Naargelang de financiële instelling, krijgt dit type lening soms de naam “vakantielening” of “vakantie op afbetaling”. Maar meestal gaat het eigenlijk om een lening op afbetaling zonder voorwerp, beter gekend onder de naam “persoonlijke lening". U kunt uw vakantie financieren door beroep te doen op een lening zonder te moeten verantwoorden waarvoor u het geld gaat gebruiken.

De rentevoet van een vakantielening

Sommige financiële instellingen hanteren soms een hogere rentevoet voor dit type leningen. De regel is inderdaad de volgende: hoe specifieker het doel van de lening, hoe lager de rentevoet, en omgekeerd. Als u bijvoorbeeld iets materieels koopt, dan lopen de financiële instellingen minder risico aangezien de kans groter is dat ze hun geld recupereren in geval van wanbetaling. Dit is natuurlijk niet het geval bij het financieren van een reis.

Om de beste rentevoet te bekomen, moet u vergelijken

Wanneer u een reis voorbereidt, dan neemt u waarschijnlijk de tijd om de prijzen van vliegtuigtickets, hotels, enz. te vergelijken. En natuurlijk moet u ook hetzelfde doen voor een lening. U kunt op de website van de verschillende financiële instellingen gaan neuzen en simulaties doen, en vervolgens de rentevoeten vergelijken... Of u kunt nu even een kijkje nemen naar onze vergelijkingstabel om een overzicht te krijgen van de voorwaarden van de verschillende persoonlijke leningen.

Ik vergelijk de persoonlijke leningen

Prettige vakantie !

Ik deel :