MijnFinanciën.be » Kredietkaarten

Kredietkaart

Vergelijking voor voordelen & voorwaarden

Vind in een paar klikken de kredietkaart die het best bij u past met onze onafhankelijke vergelijker.

Wij hebben voor u de beschikbare kredietkaarten in België geselecteerd, al dan niet gratis of aan de beste prijs, hetzij via een traditionele bank of een neobank online.

Vergelijk en selecteer de meest interessante kredietkaart

Door meer dan 80 soorten kredietkaarten te vergelijken, vinden we gegarandeerd de beste die bij u past!

Het vergelijken is 100% gratis

Heeft u een klassieke of prepaid kredietkaart nodig en wat is de maandelijkse limiet?

Wilt u profiteren van een verzekering met uw kaart?

En kent u het verschil tussen een Visa of MasterCard?

De vergelijking van bovenstaande kredietkaarten zal u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Hoe definieer je een kredietkaart?

Om beter te begrijpen wat een kredietkaart is, moet u het kunnen onderscheiden van een gewone bankkaart. Het eerste aspect is de terugbetaling van het krediet. Op een gewone bankkaart worden de maandelijkse betalingen voor een krediet automatisch opgenomen. Terwijl de gebruiker met een kredietkaart meestal profiteert van een flexibele terugbetaling. 

Het is dus een betaalmiddel waarvan de kosten later moeten worden vergoed.

De merken Visa en Mastercard bieden echter, om aan een marktbehoefte te voldoen, een aantal van hun kaarten met onmiddellijke debitering of zelfs prepaid aan.

Het is ook mogelijk om andere functionaliteiten toe te voegen aan een kredietkaart, afhankelijk van de voordelen die de uitgevende bank biedt. Het is dus aan u om te vergelijken!

Qui sont les émetteurs de cartes de crédits ?

VISA

Aanwezig in meer dan 200 landen, zijn de Visa kredietkaarten ontegenzeggelijk het meest geaccepteerde betaalmiddel ter wereld.

Meer weten over Visa...

MASTERCARD

MasterCard.png

De Mastercard kredietkaar is een veelgebruikt betaalmiddel. Mastercard onderscheidt zich door een zeer uitgebreid aanbod qua verzekeringen.

Meer weten over MasterCard...

AMERICAN EXPRESS

Van de Amex kredietkaart zijn er naar schatting meer dan 100 miljoen exemplaren. Deze kaarten worden voornamelijk op Amerikaanse bodem gebruikt.

Meer weten over American Express...

Visa is vooral populair omwille zijn Visa Gold. Mastercards kunnen vrij flexibel en compleet zijn op het gebied van verzekeringen. De American Express-kaart wordt over het algemeen gekozen omwille van een bedrijfsaanbod en stelt werknemers in staat om te profiteren van loyaliteitsprogramma's.

De financiële aspecten die specifiek zijn voor elke kredietkaart

Als u kredietkaarten vergelijkt, zorg er dan voor dat u weet wat voor een soort kaart het is. Er zijn namelijk 4 manieren waarop het financieel gezien in de praktijk werkt:

Prepaid kaart

De vooruitbetaalde kredietkaart moet worden gefinancierd voordat de uitgaven worden gedaan. U zal dus niet negatief kunnen gaan.

Onmiddelijke debitering

Bij elke transactie wordt uw bank geïnformeerd en wordt het geld direct van uw bankrekening afgeschreven.

Uitgesteld debitering

In de loop van de maand wordt u een overzicht van de kosten toegestuurd. Als u het direct betaalt, wordt er geen rente berekend. Indien wordt het een terugbetaling in termijnen.

Terugbetaling in termijnen

Veel financiële instellingen bieden terugbetaling in termijnen aan, wat vergelijkbaar is met een kasreserve.

Wat is de limiet van een kredietkaart?

Met uitzondering van prepaid en direct debit kaarten, hebben alle kredietkaarten een gebruikslimiet die moet worden losgekoppeld van de standaard veiligheidslimieten.

Gebruikerslimiet

Dit is een bedrag dat u met de bank overeenkomt. Het kan variëren van 750 voor studenten tot 10.000 euro of zelfs veel meer als uw financiële capaciteit het toelaat. Dit is het maximale bedrag dat u in de loop van de maand kunt besteden.

Het is vaak mogelijk om de bank te vragen om de limiet voor een bepaalde periode te verhogen (bijvoorbeeld om op vakantie gaan).

Veiligheidslimieten

Uitgedrukt in een bedrag dat beschikbaar is over een periode van 24 uur of 7 dagen, maakt dit het mogelijk om de schade in geval van fraude te beperken. Zo kan u bijvoorbeeld beperkt worden tot 600 euro per week bij de distributeur en 1000 euro / week in aankoop. Vraag naar de voorgestelde limieten voor elk aanbod.

woman-doing-shopping.png

Hoe kunnen we nu de best mogelijke kredietkaart selecteren?

Voor elke kredietkaart die op Mes-Finances.be wordt voorgesteld, kan u deze in detail bekijken door op de naam van de kaart te klikken in de linkerbovenhoek van elk presentatieblad.

Voor elke gedetailleerde presentatie hebben we 8 elementen gekozen die volgens ons het grootste deel van de behoeften van de kredietkaart gebruikers dekken. Bijgevolg krijgt u snel een overzicht van de kenmerken van de aangeboden diensten.

Elke kredietkaart heeft voordelen, maar kan ook een aantal ongemakken met zich meebrengen. We raden u aan om ons artikel "De voor- en nadelen van de kredietkaart" te lezen, die u zal laten zien hoe u een aantal van de ongemakken kunt omzeilen.

Samenvatting van de kenmerken van de kredietkaart
BETAALBAAR

Prijs van een kredietkaart

Er zijn vele gratis kredietkaarten op de markt, in dit geval hebben ze een score van bijna 100%. Een gratis kaart maar met exorbitante kosten voor elke banktransactie of -opname krijgt niet het maximum.

LIMIETEN

Gebruikerslimiet

Hoe hoger de limiet, hoe hoger de score voor de kredietkaart.

VEILIGHEID

Veiligheid

Vandaag de dag is de beveiliging van kredietkaarten op zijn best, met heel vaak een dubbele identificatie voor online aankopen en een pincode voor anderen. Elke kaart is automatisch verzekerd tegen fraude. Bovendien bieden sommige kaarten een verzekering die gekoppeld is aan de veiligheid van de veilige levering van uw online aankopen. Meer informatie in onze gids over de veiligheid van kredietkaarten

INTERNAT.

Internationaal

Elke kredietkaart, zoals MasterCard of Visa, heeft een 100%-coupon voor de internationale acceptatie ervan. Voor een prepaid of directe debit kaart kunnen in het buitenland echter kleine beperkingen gelden, omdat uw bank vóór de acceptatie moet worden bevraagd.

BONUS

Bonus

Sommige banken hebben loyaliteitsprogramma's, een systeem van cashback bij elke aankoop, het Flying Blue programma dat u mijlen of andere voordelen.

BEHEER

Beheer

Hier bekijken we het gemak om uw uitgaven bij te houden en uw geld te beheren. Meestal via een applicatie.

REIZEN

Reizen

Sommige kredietkaarten vallen op door de verzekering die in het aanbod is opgenomen. Veel kaarten bieden reizigers de volgende verzekeringen aan: diefstal en verlies van bagage, vertraging van vluchten, hulp bij ongevallen in het buitenland, medische hulp, reisbijstand.

VERZEKERING

Verzekeringen

Net als voor reizen kan de verzekering op uw aankopen, die vaak in uw kredietkaart aanbod is inbegrepen, zeer uitgebreid zijn. Zoals een uitgebreide garantie voor diefstal en breuk bij online winkelen; een aankoopgarantie tegen de beste prijs; aankoopverzekering en zelfs auto- of fietsassistentie.

Hoe werkt onze simulatietool voor kredietkaarten?

Hoe vergelijken wij de kredietkaarten op Mijn-Financien.be?

Verdwaal niet tussen alle aanbiedingen, tussen Visa, Mastercard, American Express.

U kunt zoeken op basis van opties zoals de jaarlijkse kosten van de kaart, het type bank (traditioneel, neobank, crypto-geld), de aangeboden verzekeringen, bonussen zoals miles of contant geld terug.

Krijg een duidelijk beeld van de beschikbare aanbiedingen, deze dienst is gratis en Mijn-Financiën is onafhankelijk.

Veelgestelde vragen - FAQ - Over kredietkaarten

Hier vindt u de meest gestelde vragen van onze gebruikers en onze antwoorden. De kredietkaart aanbiedingen zijn zeer gevarieerd in België. Daarom analyseren, vergelijken en leggen wij het uit voor u!